X-mas feeling

Det mysiga med julen är att gå runt på stan och käka nötter, dricka glögg och ha kul med folk. Ni förstår, det har jag gjort idag och det var sjukt mysigt! Börjar få julkänslan, har även köpt en julklapp till mig själv idag. Haha, det är så pinsamt när man ska betala något man ska köpa nu för tiden, de frågar "är det till dig eller är det en julklapp", det känns så själviskt att säga "det är till mig!!" men men, så är det! Har ont i fötterna nu, gick runt i ca 6 timmar! Dagens träning!

Ingen söndagsångest idag! Gissa vem som är ledig hela veckan? Eller, måste plugga en del. Ska ha prov på halva matte D-boken på måndag men det gör inget för jag slipper gå upp tidigt på morgonen och vara sur. Yey! Haha.

Mmm! Glögg!


Längtar

Har precis haft fysikprov som gick åt helvete. Är så besviken, har ändå klarat nästan alla uppgifter i boken och jag trodde verkligen att jag hade förstått allt. Hade det inte varit för att jag ska se New Moon ikväll igen hade jag suttit här och deppat men istället sitter jag och längtar ihjäl mig till kvällen. Det är faktiskt första gången jag ser en film på bio två gånger. Freak, I know. Men Twilight-filmerna hör till favoriterna! Dessutom längtar jag till helgen, så sjukt mycket! Har självstudievecka igen och även om jag måste plugga ihjäl mig är det ändå skönt att vara "ledig". OCH nu är det bara några veckor kvar tills mina små vänner kommer hem också. Läääängtar!

Stockholm


Stockholm

Har varit i Stockholm den här helgen, det kunde inte varit bättre! Hälsade på Mina samtidigt som vi passade på att se New Moons smygpremiän i torsdags. Det började med att jag åkte till huvudstaden i torsdags (skippade skolan med andra ord) och åkte världens bekvämaste buss. Buss4you är verkligen bäst, man har internet, toalett och jättesköna säten.  Anyway så kom jag till Mina typ vid fem på eftermiddagen och då var det bråttom, vi hade nämligen biljetter till den officiella förfesten till New Moon på Kungsträdgården i centrala Stockholm. Förfesten var en flopp, i alla fall för sådana som vi som inte vill bli intervjuade och vara med i MTV. Man vill ju inte framstå som värsta Twilight-freaket (även om vi kanske är det, haha). Vi fick mat, dryck och en snygg t-shirt. Sedan åkte vi till biografen där vi skulle se på Twilight och sedan New Moon. Tyvärr så var vi omgivna av fjortisar som skrattade åt precis allt och applåderade varje gång Edward syntes. Det var så sjukt irriterande, men de var inte lika jobbiga under andra filmen. Filmen var jättebra, vet inte om det är för att Robert Pattinson är så jävla snygg eller för att Kristen Stewart är så sjukt bra skådespelerska. Jacob råkade även vara snygg i den här filmen, och Jasper, och Carlisle och...aa...alla är så sjukt snygga! Vi kom hem ganska sent sedan på natten, typ vid 3 och då var vi helt döda. Det fanns inte annat än att ta på sig bettskenan och sova. Vilket var så skönt, hoppades på att drömma lite om Robert Pattinson men vet inte om jag gjorde det, minns inte det i sådana fall. Hehe.

På fredagen bestämde vi oss för att shoppa, inget märkvärdigt förutom att det är så sjukt mycket folk överallt i jämförelse med lilla Jönköping. När frågan om vart vi skulle äta kom upp var inget annat ställe mer självklart än....wait for it...wait for it...McDonald's! Hehe. Sedan gick vi till Gallerian där de hade italiensk glass som jag bara var tvungen att testa. Det var så sjukt gott! Jag beställde en kula och fick typ tre, mmm! Det var första gången jag åt glass med kiwismak och även om det kanske låter lite skumt var det jättegott! Vi var rätt så trötta efter att ha gått runt och tittat i affärer hela dagen så vi bestämde oss för att stanna hemma och titta på idol (jag kanske tjatade lite, var ju tvungen att se Erik). Blev så sjukt chockad att han hängde löst och vad fan hände med Reza? Hon och Erik var bäst! Tove skulle åkt ut! Åh, jag blir så sur på alla som röstar på henne.

Crowded

På lördagen kom jag på att jag ville gå till gamla stan och äta glass på Ben&Jerry's baren. Vi passade även på att shoppa lite till, det finns hur många affärer som helst, man hinner inte gå runt på en dag. Upptäckte en mycket god Ben&Jerry's, den var så god att jag tror att det är min nya favorit. Caramell Chew Chew eller något sådant hette den. Mums! Drack även glögg utanför slottet! Livet ju! Älskar glögg!


Gamla stan at night

På kvällen blev det utgång såklart! Först åkte vi till Stureplan, jag fick en chock när jag kom dit. Helt seriöst alltså, snobbar överfuckinallt! (återkommer till det senare) Anyway så gick vi till en lite fancy restaurang som heter Vapiano, har aldrig varit på en restaurang där man antingen måste boka bord eller vänta i hela 40 min för att få ett bord. Vi fick skriva upp oss någonstans och sedan stå och hänga vid typ entrén i typ 40 min. Haha. Sedan fick vi gå in till vårt bord och det var jättecoolt, de lagar maten precis där så att man ser vad det är man får. Eftersom det var en italiensk restaurang bestämde jag mig för pizza. Och jisses vad stor den var! Orkade bara en halv! Funderade på efterrätt bara för att jag var så sugen men struntade i det så vi begav oss till ett ställe som heter Collage. Där Kenza brukar hänga tydligen.


Collage

Collage var det mest snobbiga stället jag har varit på. Förutom att inträdet och garderoben kostade tvåhundra kronor. Var alla som var där snobbar à la Chuck Bass stil (Gossip Girl, you can google it). Jag förstår inte grejen! Inte en enda kotte hade jeans på sig! Alla killar hade antingen skjorta med en färgglad fluga och manchesterbyxor. Eller skjorta. hängslen, spetsiga skor. Eller en annan variant, byxor med höga typ tjejstövlar. Det värsta var när ett gäng killar, som såklart såg ut så som jag nyss beskrev, kom och satte sig bredvid mig och Mina. De var rätt så trevliga till att börja med, tills en kille tog fram sin iPhone och gick in på Facebook och började visa alla sina bilder. Eller tills han började sjunga kareoke på mobilen. Eller tills han ville att jag skulle dansa tryckare med honom på dansgolvet när allt som spelas är techno2000. Eller tills han började avbryta den söta killen som försökte ta kontakt med mig. Fudge för sådana egokillar! På vägen hem blev inte saken bättre, vi kunde inte skaka av oss en sjukt irriterande men tyvärr ganska snygg kille som inte fattade att vi inte ville prata med honom. Haha. Stackars liten, jag satt där bara och garvade åt honom.

Helgen har varit helt underbar, helt utan plugg och bekymmer. Men nu är det dags...fysikprovet är om bara några dagar. Måste nog plugga lite nu....

Three days left

Det är måndag idag och det betyder att det snart är torsdag. För ni vet väl vad som händer på torsdag eller? Dåligt i fall ni inte gör det. New Moon har premiär på natten och jag ska åka till huvudstaden. Nu har Mina även fixat så att vi kan gå på den officiella förfesten till New Moon (jag vet, förfest till en film..hehe) som tydligen är inne i Stockholm. Det låter väldigt fancy pancy och då sitter jag och undrar vad sjutton jag ska ha på mig då! Det känns som att alla i Stockholm har det senaste, finaste, dyraste och så kommer jag dit med mina trasor. Nej nej. Vad ska jag göra? Hjälp, någon?

Jag är sämst på att byta ämne så där smooth som alla andra gör så jag säger det så ni fattar, jag byter ämne nu. Måste berätta om en rolig biologilektion idag, vi fick testa om vi hade anlag för olika grejer. Vi kollade till exempel ögonfärg och det är skitcoolt, färgen beror dels på vilka gener man har, ni vet det där med dominanta och recessiva anlag, och dels på hur tjock hornhinnan är. Så om man har mörkbruna ögon har man antagligen en tjock hornhinna och om man har ljusa har man en tunn. Det tyckte jag var skitcoolt. Dock ledde detta till att en del kallade mig för tjockisöga resten av lektionen. Testen gjorde även att folk upptäckte sneda fingrar och färgblindhet. Skitcoolt! Tydligen så är anlaget för spikrakt hår recessivt, I'm special! Och just det...vi kom fram till att vi är unika. Precis som alla andra. Hahaha.

Och jag är verkligen sjukt bra på att fixa bilar, i fall ni undrar. Lyckades få igång en icke-fungerande bil förut. Bäst!

Åh, han ser så ledsen ut. Det är nästan så man vill trösta honom :) Jenny likes fangs!


Livet utanför Jönköping

Den dåliga uppdateringen beror på att det inte händer så hemskt mycket just nu. Livet i Jönköping (eller utanför, whatever) är inte så spännande just nu. Det är skola som gäller, med ett antal prov och inlämningar i veckan. Det är verkligen inte lätt att plugga heltid och ha ett liv också. Tur att jag har mina klasskompisar som känner precis likadant, så helgen har jag spenderat med dem. Spenderar alla dagar med dem och vi har så sjukt kul! I fredags, som för övrigt var fredag den trettonde mohaha, gick vi på bio. Vi såg den omtalade 2012, som jag tyckte var väldigt bra. Många tycker att den är dålig för att den är så klyschig, allt man vill ska hända händer, vilket jag verkligen tycker om. Tycker inte om konstiga slut där alla dör eller där man får "lista ut" slutet själv. Sedan gick vi runt på stan en stund och tittade på alla fulla människor som hänger utanför Centrum. För ett år sedan var jag en av dem, då levde jag, Louise och Rebecka livet! Saknar våra utgångar, våra förfester och allt kul vi alltid hittade på. Åh. Nu låter det kanske som att jag vill bli full och hänga utanför Centrum med det var inte det som var poängen. Haha. Jag saknar mina au pair vänner!

Nog om sådant, måste berätta att jag lyckades se en skräckfilm utan att typ dö efter. Barnhemmet, den var så sjukt bra! Läskigt med massa läskiga barn men storyn var awesome! Visste inte att spanjorer var så duktiga på att göra film, kanske borde ta och se Pans labyrint med då. Nu när jag lyckats komma över Paranormal Activity. Eller lite halvt kanske.

Nu ska jag titta på Heroes, kom på att jag har missat typ 8 avsnitt. Ha det gött!
(ni får stå ut med ett tråkigt inlägg utan bilder, jag och Sandra lyckades ta bort allt, precis allt, från min dator:/)

Paranormal activity in Råslätt

Det blev en spontan resa med Sandra idag till färgglada Råslätt. Vi lagade vår efterlängtade tacopaj (det var meningen att vi skulle lagat tacopaj i lördags) och kollade på Paranormal Activity. FY! Jag hade inte kunnat se den på bio, höll på att dö...blundade en del men Sandra tvingade mig att se! Buhu. Det värsta är att allt händer när de sover så jag kommer inte kunna sova på jättelänge. Dessutom fanns det en del som påminde om The Grudge, läskigaste filmen jag har sett som har skadat mig för livet.

Det suger att vara sjuk, det suger att inte kunna gå på ett roligt aerobics dans-pass men jag ska banne mig bli frisk! Vägrar missa Johns pass bara för att jag har lite feber!

Råslätt och 80-talsfärgerna!!


Update

Uppdateringen har inte varit den bästa men jag har faktiskt något att skylla på! Jag har haft sjukt mycket att göra, det vill säga, att jag har pluggat konstant sedan i söndags. Hade det inte varit för att vi har så kul i skolan hade jag nog inte klarat av basåret. Det är egentligen inte så mycket, riktiga tentor är säkert mycket jobbigare men det är faktiskt jobbigt och stressigt att ha två prov varje vecka! Sandra och jag har varit tvungna att råplugga kvällen innan provet tre gånger nu. Hehe. Så duktiga är vi! Det positiva är att vi pluggar skitbra tillsammans, hade det inte varit för vårt råpluggandet på Georges kvällen innan fysikprovet hade jag nog fått ig istället för vg! Det har hänt att vi har suttit i skolan till kl 9 på kvällen, det var så sjukt läskigt. Vi satt och pratade om skräckfilmer och så släcktes alla lampor (lamporna i skolan släcks med jämna mellanrum på kvällen om man inte rör sig) Jag trodde jag skulle dö! Det var skitläskigt! Eller som när vi satt och pratade om One Missed Call, den jätteläskiga japanska filmen som handlar om att man får ett samtal och så får man höra hur man ska dö, och så ringde Sandras mobil! Haha. Hjärtattack eller vad?

Och nu undrar jag varför Will Smith måste dö i alla filmer han är med i? I am Legend, Seven Pounds. Sorry om jag spoilade nu men why?!

Hade gärna laddat upp en väldigt klockren bild på Sandra när hon sover med öppen mun men det känns lite taskigt. Ni får se en bild på en svamp vi hittade i vår naturruta istället. Haha.



New week

Börjar veckan med att strunta i skolan, stannade hemma och sov till kl 10:54! Borde egentligen plugga, har en inmlämning idag och två prov som jag knappt har pluggat till. Men jag har blivit lat, så nu sitter jag här istället. Har haft en underbar självstudievecka med mycket fika och godis. Vill ha självstudievecka jämt! Hehe. Nu får ni önska mig lycka till, har som sagt två dagar på mig att plugga till två prov jag knappt har börjat plugga till. Bäst att sätta igång nu!

Awesome halloween, fler bilder kommer när jag har tid! :)


RSS 2.0