Hemskt

Läste precis om en 19-årig kille som tog sitt liv inför webbkameran när 1500 människor såg på.  Det verkar som att alla trodde att han "skämtade" så ingen sa något förän de såg killen dö. Det är hemskt! Hur kunde så många människor missa att han var seriös?
De kanske inte vågade hjälpa till.

För någon dag sen tittade jag på the Oprah Winfrey show och det handlade om hur folk reagerar i olika situationer. Hur skulle du reagera om en man skrek rasistiska saker till en muslim i affären? Skulle du säga till honom att sluta, skulle du hålla med eller skulle du vara tyst? Några andra experiment var när en man slog en kvinna i en park. Bara en av 54 föbipasserande sa till.

Jag tycker att det värsta är att vara tyst eller att bara gå förbi om man ser något sånt. Man ska våga hjälpa till! Hur skulle det kännas om du var t.ex kvinnan som blir misshandlad i parken och alla bara går förbi?

Hur skulle du reagera?


Kommentarer
Postat av: Rebecka

Klart man skulle hjälpa till. Men man kan ju inte hjälpa till om man själv kan utsättas för fara? jag läste oxå om 19 åring, fy fan va hemskt!

2008-11-22 @ 12:19:33
URL: http://partybacon.blogg.se/
Postat av: Louise

Sånt där är så svårt, för visst känns det som en självklarhet att man gör något, men det är ju inte alltid så lätt...

2008-11-22 @ 12:22:59
URL: http://thoughtsofagirl.blogg.se/
Postat av: Miich

såg också det avsnittet. helt hemskt var det jag skulle stå upp för den stackars muslimska kvinnan no doubt. vaaa tog han livet av sig framför 1500::O:O shit.

2008-11-22 @ 23:58:57
URL: http://justmicha.blogg.se/
Postat av: julia

Håller med dig, klart man skulle försöka hjälpa till! Usch vad hemskt ju!

2008-11-24 @ 21:51:29
URL: http://msjulie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0